افسردگی

هنگامی که افسرده ایم، احساس می کنیم همواره در تاریکی هستیم. اما شدیدترین افسردگی ها قابل درمان است. بنابراین اگر افسردگی جلوی زندگی شما را گرفته است، برای کمک گرفتن عجله کنید. درمان‌های روانشناختی، دارو و تغییرات در سبک زندگی برخی از راه های درمان افسردگی هستند که می‌توانند بیماری افسردگی را بهبود ببخشد.

درمان افسردگي

یادگیری راه های درمان افسردگی می تواند به شما در درمان مناسب کمک کند. از درمان‌های روانشناسی گرفته تا مصرف دارو تا تغییرات سبک زندگی و اتخاذ سبک‌های زندگی سالم‌تر، راه های درمان افسردگی زیادی وجود دارند که می‌توانند برای فائق آمدن بر افسردگی به شما کمک کنند. راه های درمان افسردگی نیز با هم مشابه نیستند همانطور که دو نفر دقیقاً یک نوع افسردگی نمی‌گیرند. بهترین روش درمان افسردگی آگاهی در مورد روش های درمان است و باید براساس نیاز خودتان یک گزینه درمانی مناسب پیدا کنید. درمانگر شما در پیدا کردن گزینه درمانی به شما کمک خواهد کرد. براي دريافت مشاوره و كمك تخصصي براي درمان افسردگي مي توانيد به كلينيك روانشناسي جان زیبا مراجعه بفرماييد.

 

تا جایی که می‌توانید درباره افسردگی خود یاد بگیرید. مهم است که مشخص کنید افسردگی شما به دلیل شرایط پزشکیتان هست یا نه. اگر این چنین است، این شرایط باید ابتدا درمان شود. پیدا کردن روش درمان صحیح وقت‌گیر است. ممکن است برای پیدا کردن درمان و پشتیبانی مناسب خود نیاز به آزمون و خطا داشته باشید. مثلاً اگر به دنبال درمان هستید، ممکن است پیدا کردن درمانگر مناسب شما کمی طول بکشد. یا ممکن است یک داروی ضد افسردگی را امتحان کنید تا ببینید که اگر روزی نیم ساعت پیاده روی کنید به آن احتیاج نخواهید داشت. شما باید تغییرات و آزمون و خطا را پذیرا باشید. پشتیبانی اجتماعی بگیرید. هرچه ارتباطات اجتماعی خود را تقویت کنید،‌ بیشتر در مقابل افسردگی مقاوم می‌شوید. اگر حس می‌کنید که گیر کرده‌اید، برای صحبت با اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد درنگ نکنید و به دنبال ایجاد ارتباطات جدید در گروه‌های پشتیبانی افسردگی بگردید. اجرای راه های درمان افسردگی نیاز به صرف زمان و تعهد دارد. تمامی درمان‌های افسردگی زمانبر هستند و ممکن است سخت و طاقت‌فرسا باشند. چنین چیزی عادی است.

اختلالات اضطراب  همراه با افسردگی

اغلب اختلالات اضطراب با افسردگی رابطه دارند. درمان هر دو اختلال به طور همزمان بسیار حائز اهمیت است. اضطراب را میتوان پاسخی انطباقی و بهنجار در برابر تهدید تلقی کرد که ارگانیسم را براي گریز یا ستیز آماده می کند. اضطراب، بیماري شایعی است. تخمین هاي معقولی که در مورد شیوع یک ساله آن زده می شود، در طیف 3تا  8 درصد است. نسبت زن به مرد در این اختلال دو به یک است و تقریبا 25 درصد بیمارانی که به درمانگاههاي اختلالات- روانی مراجعه میکنند به اختلال اضطراب فراگیر مبتلا هستند. اضطراب به منزله بخشی از زندگی هر انسان در همه افراد به حدي اعتدال آمیز وجود دارد و این حد، به عنوان پاسخی سازش یافته تلقی می- شود، اما تا جایی که به اضطراب زمانی مایه نگرانی بالینی میشود که به چنان حدي رسیده باشد که توانایی عمل کردن در زندگی روزمره را مختل کند، به طوري که فرد دچار حالت ناسازگارهایي شده که مشخصه آن واکنش هاي جسمانی و روانی شدید است

کسانی که دچار افسردگی توام با اضطراب می شوند، دچار عوارض عاطفی شدید می شوند. طبق نظر انجمن افسردگی و اضطراب آمریکا، هیچ توضیح قطعی برای اینکه چرا افسردگی و اضطراب اغلب همراه با یکدیگر هستند، وجود ندارد اما می‌توانید با روش‌های صحیح درمان افسردگی و اضطراب هر دو اختلال را رفع کنید. علائم افراد مبتلا به اضطراب و افسردگی در مواردی مشابه است مانند عصبانیت و کج خلقی و مشکلات خواب و تمرکز که هر کدام از این اختلالات علائم عاطفی و رفتاری مخصوص به خود دارد.

افسردگي اساسي

افسردگي اساسي، كه با تركيبي از علايم مشخص مي شود و باعث اختلال در توانايي هاي فرد از قبيل كاركردن، خوابيدن، مطالعه كردن، غذا خوردن، و يا انجام فعاليتهاي لذت بخش مي شود. افسردگي اساسي ناتوان كننده است و فرد را از كار كردن و فعاليت به صورت عادي باز مي دارد. اين نوع افسردگي ممكن است فقط يكبار در طول زندگي فرد رخ دهد اما اغلب ادامه دار است و در زندگي فرد تكرار مي شود. افراد داراي بيماري افسردگي همگي يك نوع علايم را تجربه نمي كنند. شدت، كم يا زياد بودن و مدت زمان اين علايم با توجه به نوع بيماري يا خود شخص تغيير مي كند. 

اين علايم شامل: ناراحتي مزمن، اضطراب يا احساس پوچي كردن، احساس نااميدي يا احساس بدبين ي، احساس گناه كردن، بي ارزشي و درماندگي، احساس بيقراري و تحريك پذيري (زود رنج بودن)، فقدان علاقه در فعاليت ها، كاهش انرژي، به سختي تمركز كردن، يادآوري جزئيات و تصميم گيري، بي خوابي، كم خوابي در صبح، خواب زياد در صبح، پرخوري يا كم اشتها شدن، افكار خودكشي، يا تلاش براي خودكشي، دردهاي مزمن، سردرد، گرفتگي عضلاني يا مشكلات گوارشي كه به راحتي قابل درمان نيست. 

وسواس فکری، نشخوار افکار منفی است و در افسردگی نقش مهمی دارد. افسردگي و وسواس دو بیماری نزدیکند و باید هر دو همزمان درمان شوند. براي دريافت مشاوره و كمك تخصصي براي درمان افسردگي و وسواس فكري مي توانيد به كلينيك روانشناسي جان زیبا مراجعه بفرماييد.

یکی از راه های قدرتمند درمان افسردگی تغییر در سبک زندگی است. ایجاد تغییرات صحیح در سبک زندگی می‌تواند افسردگی را سریع‌تر رفع کند و از بازگشت آن جلوگیری کند. ورزش مداوم می‌تواند در درمان افسردگی همانند دارو مؤثر باشد. ورزش نه تنها سروتین، اندروفین و دیگر مواد شیمیایی حس خوب در بدن را تقویت می‌کند، بلکه باعث رشد سلول‌ها و اتصالات مغزی نیز می‌شود، کاری که داروهای ضدافسردگی می‌کنند. حتی یک پیاده روی نیم ساعته تفاوت بسیاری ایجاد می کند. داشتن روابط و پشتیبانی اجتماعی قوی می‌تواند انزوا را کاهش دهد، انزوایی که عامل مهمی در افسردگی است. تماس منظم با دوستان و خانواده داشته باشید و به فکر رفتن به کلاس‌ها و گروه‌ها باشید. خورد خوردن وعده‌های متوازن و کوچک در طول روز به حفظ انرژی و حداقل‌سازی نوسان خلق و خو کمک می‌کند. خواب مناسب تاثیر زیادی در خلق و خوی شما دارد. در صورت نداشتن خواب کافی در طوا شبانه روز، علائم افسردگی شما بدتر می‌شود. کاهش استرس برای کمک به مدیریت و کاهش استرس در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید. استرس زیاد می‌تواند افسردگی شما را تشدید کند و ریسک افسردگی در آینده را نیز ایجاد کند.

استفاده از روان‌درمانی برای درمان افسردگی موثر است. روان درمانی به شما مهارت و بصیرتی می دهد که احساس بهتری داشته و از ابتلای دوباره به افسردگی جلوگیری کند. سه روش معمول‌تر آنها که در درمان افسردگی استفاده می‌شوند عبارتند از درمان رفتار شناختی، درمان میان فردی و درمان روان پویشی. در بیشتر اوقات از یک رویکرد ترکیبی استفاده می‌شود. راه های درمان افسردگی می‌توانند به شما کمک کنند تا به ریشه افسردگی خود برسید و بفهمید که چرا چنین احساسی دارد، چه چیزی باعث افسردگی شما شده است و برای سالم ماندن چه باید بکنید.

درمان فردی با درمانگر

در درمان فردی با درمانگر، شما با یک فرد ارتباط قوی برقرار کرده و می‌توانید برخی اطلاعات حساس‌تر را با یک فرد راحت‌تر از یک گروه به اشتراک بگذارید. در راه های درمان افسردگی به صورت گروهی، گوش دادن به همتاهایی که دارای مشکلاتی مشابه هستند می‌تواند تجربیات شما را تائید کند و به ایجاد اعتماد به نفس شما کمک کند.



نظرات (33)

  1. سمیرا دامغانیان
    1401-01-22

    سلام وقت شما بخیر به نظر شما میشه از طریق مصرف دارو افسردگی را درمان کرد؟

  2. M
    1400-10-09

    سلام
    همانطور که فرمودید افسردگی چندنوع داریم
    برای درمان اول باید نوع افسردگی روتشخیص بدیم تا درمان نتیجه بخش ومفیدتر انجام بشه
    کسانی که اختلال افسردگی دارند سروتونین ونورابی نفرین انها پایین است برای کنترل افسردگی یکی ازراه ها ورزش کردن که باعث میشه سروتین بالا بره

  3. Mahdiyeh
    1400-10-09

    سلام
    همانطور که فرمودید چند نوع افسردگی داریم وبرای درمان اول باید نوع افسردگی روتشخیص بدیم تادرمان نتیجه بخش ومفید باشد

  4. فرید احمد عزیزی
    1400-10-05

    آغاز افسردگی فردی در وجود هر انسانی از باور افکار منفی شروع میشه و کم کم ریشه دار میشه یجوری مثل سرطان روح وجود شخص و میگیره و ممکنه هیچوقت خوب نشه .

  5. زهرانوروزی
    1400-10-05

    استرس واضطراب ریشه بسیاری از مشکلات جامعه امروزه.بسیاری ازبسماریهای روانی ویاجسمی ناشی از استرس می‌باشد.بالارفتن اما رخودکشیهاوقتل وتجاوزها خیلی وقته برمیگرده به استرس.استرس گاها ریشه در ناخودآگاه انسان داره وباید ریشه یابی بشه وگرنه معضلات بیشتری روبوجودمیاره

  6. محدثه قاضی
    1400-09-04

    با سلام و تشکر از شما به خاطر مطالب مفید و کاربردی دقیقا همینطوره افسردگی با اضطراب همراه است که باعث تشدید آن میشود وفرد دوران خیلی رو پشت سر می‌گذارد واز آنجایی که ممکن افراد افسرده اطلاعات کافی نداشته باشند و به نظرشان این علائم طبیعی به نظر برسد دنبال پیدا کردن راه حل ها و درمان نباشند و همانطور که فرمودید استفاده از روان درمانی و رفتار درمانی و تغییر سبک زندگی واقعا موثر هست به شرط اینکه شناخت کافی در مورد افسردگی وعلائم آن و همچنین روش های درمان آن داشته باشیم واین امر نیازمند اراده قوی وهمت فرد افسرده برای تغییر و درمان می باشد .
    با تشکر فراوان از شما

  7. محمدرضا فدایی
    1400-09-03

    سلام واقعا مطالب عالی بود اصلا کسی افسردگی رو چند نوع در نظر نمی گرفت و البته دنبال یک درمان بودند ولی متفاوت است و کار آسان نیست از بین بردن آن

  8. محمدرضا فدایی
    1400-08-30

    بسیار عالی همون جور که هیچ کسی دلیل افسردگی رو نمی گفت اما شما راه درمان متفاوت گفتید

  9. مریم بالویی
    1400-08-11

    باسلام
    ممنون مطالب بسیار آموزنده ومفید بود. افسردگی در حال حاضرودرجامعه مابسیار شایع است.بایددر قدم اول باکمک مشاور و روان درمانگران نوع افسردگی بشناسیم وراه های درمان پیدا کنیم وهرچه زودتر ان را درمان کنیم تادر زندگی وکارهایمان اختلال ایجاد نشود وزندگی را برایمان سخت وازار دهنده وتاریک نکند.

  10. فاطمه
    1400-08-03

    ممنون از مطالب مفیدتون👌❤بسیار عالی بود

  11. مهدیه ملامحمد خوانساری
    1400-08-03

    مطالب عالی بود و من میدونستم یه حالت افسردگی درونم هست و الان متوجه شدم که افسردگی اساسی هست چون دقیقا تک تک علائمشو دارم
    یکی از کارهایی که یه مواقعی کمکم میکنه نور آفتاب هست وقتی آفتاب هست میرم زیر نور افتاب نیم ساعت قدم میزنم و کمی ارومم میکنه و با توصیه های شما ورزش کردنم حتی کم هم اضافه میکنم

  12. زینب رضایی
    1400-08-03

    بسیار عالی و مفید. تغییر سبک زندگی که بعنوان یک درمان برای افسردگی گفته شده باید مشخص بشه که مثلا این نوع درمان فقط در افسردگی خفیف ممکنه موثر باشه. در افسردگی شدید که فرد توانایی انجام کارهای روزمره رو نداره این نوع درمان اثربخش نخواهد بود و خط اول درمان طبق دی‌اس‌ ام دارودرمانی است. و پس از تثبیت نسبی فرد روان درمانی و درمانهای دیگر هم همراه میشوند.

  13. samira
    1400-08-02

    مطالب مفیدی بود باخوندن این توضیحات نوع افسردگی علائم و نشونه ها راهکارهای بهتر و بدتر شدنش رو فهمیدم بااین تفاسیر بنظر من ممکنه خیلی از افراد افسردگی داشته باشن و این افسردگی توی روزمرگیشون اختلال ایجاد کنه

  14. فاطمه عرب عامری
    1400-08-02

    افسردگی ممکن است ناگهان و بدون هیچ دلیل مشخصی ایجاد شود یا از یک شکست یا فقدان شخصی ناشی شده و موجب احساس مداوم غم، بی‌ارزش بودن، ناامیدی، بی‌پناهی، بدبینی یا احساس گناه شود. افسردگی با تمرکز، انگیزه و کارهای روزمره فردی تداخل دارد، همچنین مردان به خاطر ذات خود سخت‌تر به بیماری اعتراف می‌کنند و برای درمان اقدام می‌نمایند،حملات پانیک، درد جسمانی، منزوی شدن نیز از علائم افسردگی هستند، با مصرف ویتامین B، D و چربی های امگا 3 می‌توانیم در جهت بهبود افسردگی اقدام کنیم، با دوری از افراد سمی گ منفی، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم می‌توانیم از افسردگی‌ پیشگیری کنیم،

  15. افسانه شیبانی
    1400-08-02

    اضطراب و وسواس با افسردگی در ارتباط است . اضطراب یا وسواس ممکن است زمینه ژنتیکی داشته باشد یا زیستی که همیشه همراه فرد هست و باعث ترس و وحشت و پرخاشگری او میشود
    افسردگی در افراد مختلف متفاوت و نشانه های متفاوتی دارد و اگر زود اقدام به درمان آن نشود ممکن است مشکلاتی برای فرد ایجاد شود که زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد .

  16. کوثر درویش خادم
    1400-08-02

    اضطراب و وسواس از عواملی هستند که میتواند باعث افسردگی بشود و هر چقدر اضطراب و وسواس بیشتر افسردگی شدیدتر و علائم افسردگی در فرد بیشتر بروز میدهد ‌. البته نشانه های افسردگی در افراد مختلف متفاوت ولی بعضی علائم امکان دارد که در چند درمانگر مشترک باشد .
    به نظرم افسردگی اساسی بدترین افسردگی چون توانایی فردی را مختل میکرد و زندگی را برای فرد سخت و ازار دهنده میکند و همچنین ممکن هست باعث بیماری جسمی شود
    بنابراین افسردگی هر چه زودتر درمان شود بهتر است

  17. مریم عبدالهی
    1400-08-02

    اختلالات اضطراب اغلب با افسردگی رابطه دارد.بیشتر افرادی که دچار افسردگی می شوند اغلب در گذشته زندگی خود سابقه اختلال اضطراب را داشته اندکه در این افراد ترس ونگرانی دائمی وغیر منطقی،تغیر در خوردن بیش از حدزیاد ویا خیلی کم،مشکلات با حافظه وتصمیم گیری،نداشتن آرام وقرار واحساس خستگی مشاهده می شود.

  18. فاطمه سعیدیان
    1400-08-02

    بنابراین می توان گفت که علائم و نشانه های افسردگی از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. ولی برخی علائم افسردگی وجود دارند که بین افراد مشترک هستند. البته باید به یاد داشته باشیم که این علائم ممکن است بخشی از مشکلات طبیعی زندگی باشند. چندمورد از نشانه های افسردگی عبارتند از: ۱)احساسات درماندگی و ناامیدی
    ۲)عدم علاقه به انجام فعالیت های روزانه
    ۳)تغییرات اشتها و وزن
    ۴)تغییرات خواب و…….

  19. ساناز رجبی
    1400-08-02

    سلام
    به نظر من در مقاله افسردگی علاوه بر درمان فردی ، درمان گروهی هم می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد . در راه های درمان افسردگی به صورت گروهی، گوش دادن به همتاهایی که دارای مشکلاتی مشابه هستند می‌تواند تجربیات ما را تائید کند و به ایجاد اعتماد به نفس به ما کمک کند. اعضای گروه در نقاط مختلف افسردگی خود قرار دارند، بنابراین ما می توانیم از افراد مشکل دار و کسانی که از مشکل رد شده‌اند مشاوره بگیریم و علاوه بر گرفتن انگیزه، رفتن به درمان گروهی می‌تواند فعالیت‌های اجتماعی ما را هم افزایش دهد.

  20. امیر بایگانی
    1400-04-23

    در بیشتر اوقات احساس اظطراب دارم لطفا راهنمایی کنین
    معرفی سایت:مبینا قوشه

  21. مهدی همتیان
    1400-04-23

    سلام من وقتی کار رو تنهایی انجام میدم مشکلی ندارم ولی وقتی کار رو در جمع انجام میدم دستام میلرزه راهنمایی کنین لطفا
    معرفی سایت: مبینا قوشه

  22. امیر
    1400-04-23

    سلام. هممون تو زندگی به اندازه هدفامون تلاش کردیم ولی بخاطر شرایط جامعه به اهدافمون نرسیدیم و نمیرسیم. اینکه اخرش چی میشه و دیگه سنمون بالا میره و اون اهداف و ارزوها برامون بی ارزش میشن استرس زا هست و مارو از زندگی روزانه دور کرده. اگر در این خصوص راهنمایی کنید ممنون میشم.
    معرفی سایت خانم مبینا قوشه

  23. فرزانه
    1400-04-04

    سلام وقت بخیر من خیلی روی درس خوندن حساسم وموقع خوندن درس اضطراب دارم گاهی انقد اضطراب دارم که باعث میشه درس خوندن بازدهی دلخواه رو نداشته باشه میخواستم از شما برای این موضوع مشورت بگیرم که چه راه کاری رو پیشنهاد میدهید
    باتشکر
    معرف ملیکا بنی صفار

    • پشتیبان کلینیک روانشناسی جان زیبا
      1400-04-05

      با سلام و احترام
      ورزش منظم و روزانه،کاهش میزان کافئین مصرفی،تکنیک تنفس عمیق و صحیح و داشتن نگرش مثبت تا حد بسیار زیادی میتواند اضطراب را در شما مدیریت کند.

      • محمدرضا فدایی
        1400-09-03

        سلام واقعا مطالب عالی بود اصلا کسی افسردگی رو چند نوع در نظر نمی گرفت و البته دنبال یک درمان بودند ولی متفاوت است و کار آسان نیست از بین بردن آن

  24. عع
    1400-03-21

    من یادم رفت بگم معرف من مریم اکبری فرد

  25. عع
    1400-03-21

    سلام برای کاهش استرس در انجام کارهای که بهم واگذار میشه راه حل میخواستم

    • پشتیبان کلینیک روانشناسی جان زیبا
      1400-03-21

      با سلام و احترام
      استرس از تجربیات شایع در زندگی افراد میباشد .
      ورزش منظم روزانه داشته و میزان کافئین مصرفی را کاهش دهید و نوشتن را به عنوان تکنیک غلبه بر استرس آغاز کنید.

  26. یا حسین
    1400-03-20

    در مورد استرس کاری که به محیط خانواده کشیده نشه راهنمایی میخواستم

    • پشتیبان کلینیک روانشناسی جان زیبا
      1400-03-21

      با سلام و احترام
      توصیه میکنم به جای اینکه دنبال تایید دیگران باشید و راضی نگه داشتن همه در محیط کار با ایجاد اعتماد به نفس در خودتان ،استرس خود خواسته تان را از بین ببرید .درک لحظه و توانایی تمرکز روی فرآیند کار فعلی مهارتی است که کمک میکند درگیر مسایل فرعی نشوید .

    • Sara hoseaini
      1400-08-03

      مطالب کاملا مفید و معتبری بودند ممنونم از شما
      اینکه اختلال افسردگی اساسی درسته که باعث یکسری ناتوانی ها در فرد میشه اما مهم ترین و مزمن ترین شکل افسردگی ؛ اختلال افسردگی پایدار است یعنی اختلالی که به مدت دو سال در بزرگسالان و یک سال در کودکان استمرار داشته باشد و کاش افراد با خواندن این مطالب مفید شما اگر کوچیک ترین ویژگی مشابه دیدن سریعا به درمان اقدام کنند

  27. یا حسین
    1400-03-20

    سلام..من شغلم استرس آور …میخوام ببینم چطوری آرامش و خوابمو تنظیم کنم وقتی در کنار همسر فرزاندانم هستم

    • پشتیبان کلینیک روانشناسی جان زیبا
      1400-03-20

      با سلام و احترام
      ضرورت دارد تا دلایل درونی (شخصیتی شما) و بیرونی (عوامل مربوط به محیط کار و خانواده) بررسی شود تا بستر آرامش برایتان فراهم شود.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت

اگر می خواهید در وبسایت عضو شوید لطفاً از اینجا عضو شوید.

عضویت در سایت

[wc_reg_form_bbloomer]

در صورتی که قبلاً عضو شدید از اینجا وارد شوید.