مشاوره تحصیلی و شغلی

انتخاب صحیح رشته ی تحصیلی و انتخاب شغل  دغدغه  بسیاری از جوانان است. اما غالبا جوانان به زمینه های استعداد و رغبت دقت نمی کنند. یک مشاور تحصیلی خوب می تواند یاری دهنده به دانش اموز در انتخاب دروس و مهارت های تحصیلی باشد و یک مشاوره شغلی می تواند براساس شناخت استعدادها و محدودیت ها به فرد یاری دهد تا شغل مناسبی بیاید. در سال 1906 میلادی تنظیم و تدوین خدمات راهنمایی شغلی توسط پارسونز آغاز شد. سه اصل پارسونز عبارت است از 1-شناخت توانایی و مهارت خود 2- شناخت شغل 3- ارتباط منطقی بین این دو

خیلی از افرادی که تصمیم می گیرند تا در کنکور سراسری و یا هر امتحانی موفق عمل کنند تصور می کنند با مطالعه زیاد می توانند حتما موفق شوند اما لازم است که مطالعه و کارهای شما برنامه ریزی داشته باشد تا بتوانید به سمت موفقیت پیش بروید.

 

مشاوره های تحصیلی می‌توانند کمک زیادی در این زمینه به شما بکنند. زیرا مشاور تحصیلی یک فرد با تجربه در این زمینه است که می‌تواند در مورد نوع برنامه‌ریزی با شما صحبت کند و شما را آگاه کند که نحوه اصولی برنامه ریزی به چه صورت است و شما با رعایت نکاتی که مشاور تحصیلی میگوید و کمی پشتکار می توانید به تمام اهدافی که در سر دارید برسید. برای دریافت مشاوره تحصیلی و شغلی می توانید به کلینیک روانشناسی جان زیبا مراجعه بفرمایید.

همه ما در در طول شبانه روز 24 ساعت وقت داریم و دلیل اینکه بعضی از افراد روز به روز موفق تر می شوند و دست به هرکاری می‌زنند می‌توانند آن را با موفقیت به اتمام برساند و برخی از افراد هیچگاه گام مثبتی رو به جلو بر نمی دارد و همیشه در جای خودشان درجا می زند ممکن است همین برنامه ریزی باشد.

مشاوره تحصیلی نوعی رابطه یاورانه فردی و گروهی است که به دانش آموزان در شناخت توانایی ها و استعدادها و شیوه یادگیری، برنامه ریزی ، انتخاب رشته تحصیلی و حل مشکلات آموزشی و انضباطی کمک می کند. تا بدین ترتیب آنان بتوانند توانایی های خود را شکوفا سازند و از امکانات موجود استفاده بهینه نمایند، مشکلات تحصیلی را حل و با محیط آموزشی سازگار شوند. پیشرفت تحصیلی یکی از متغیرهای اصلی آموزش و پرورش است و می توان از آن به عنوان شاخص عمده سنجش کیفیت آموزش و پرورش یاد کرد. متاسفانه در حال حاضر با توجه به استعدادهای خوبی که در دانش آموزان وجود دارد این هدف محقق نشده است. بررسی های آمارهای مردودی دانش آموزان در دوره متوسطه نشان می دهد حدود 30 درصد از انان مخصوصاً در سال اول متوسطه مردود می شوند که این مسئله بزرگترین نقطه ضعف آموزش و پرورش است.

نقش مشاور در امور تحصیلی دانش آموزان در جریان تحصیل با مشکلات زیادی مواجه می شوند که مشاور می تواند در رفع این مشکلات کمک های موثری به دانش آموزان ارائه دهد، که در این مقاله به شایعترین آنها می پردازیم: 

1-ضعف پایه تحصیلی: در مورد چنین دانش آموزانی مشاور باید برای فراگیری درون پایه از نقطه ای که دانش آموز ضعف دارد برنامه ریزی کند و یا به کمک خانواده ضعف پایه او را جبران کند. فشار و وادار کردن دانش آموزان به زحمات شبانه روزی در سطح بالای تحصیلی بدون توجه به پایه بی فایده است. آماده کردن دانش آموز و اولیای او نیاز به جلسات مشاوره متوالی دارد. 

2-کمبود یا فقدان انگیزه تحصیلی: دانش آموزانی وجود دارند که از نظر هوشی در حد طبیعی هستند و ظرفیت لازم برای یادگیری را دارند، اما انگیزه ای برای درس خواندن ندارند. در بیشتر موارد این انگیزه نداشتن به مشکالت عاطفی و روانی دانش آموز و دیگر مشکلات او در خانواده و جامعه بر می گردد. مشاور با اطلاع رسانی در زمینه تربیتی و تحصیلی و شغلی به شکوفایی استعدادها و احساس خود ارزشمندی و اعتماد به نفس و خودشناسی و ارتقای سلامت روانی دانش آموز کمک می کند و او را از مواجه شدن با مشکلات روانی و عاطفی باز می دارد و کمک می کند تا به سازگاری عاطفی معقولی در جامعه برسد. برای دریافت مشاوره و کمک تخصصی در این موارد می توانید به کلینیک روانشناسی جان زیبا مراجعه بفرمایید.

به توجهی به این مشکلات به ظاهر کوچک باعث بروز ناهنجاریهای زیادی در جامعه می شود و مشکلاتی نظیر اعتیاد، ایدز، خودکشی و… را بوجود می آورد. واضح است که جبران چنین خسارت هایی کار ساده ای نیست. و بهتر آن است به جای اینکه به فکر جبران این مشکلات باشیم از رخ دادن آنها جلوگیری کنیم

 در واقع هدایت تحصیلی درست و آگاهانه تا حد قابل توجهی از هدر رفتن سرمایه گذاری های آموزشی جلوگیری می کند. بهترین مشاوره، مشاوره ای است که به دانش آموز کمک کند تا موقعیت کنونی خود را درک کند و برنامه ای برای هدف های آینده اش در نظر بگیرد. در امر موفقیت یک مشاوره تحصیلی عوامل زیادی موثر است. از جمله آنها: توجه به توانایهای ذهنی و استعدادهای دانش آموزان، ویژگی شخصیت آنها، توجه به نیازها و امکانات جامعه ، ارتقای سطح دانش و تخصص مشاوران تحصیلی ، تغییر نگرش مردم در مورد موفقیت ، دادن آگاهی الزم به دانش آموزان والدین آنها در مورد مسائل و مشکلات کارهای مشاوره ای و…

 

 

مشاوره شغلی

شغل و حرفه فرد از آنجایی که بخش عمده‌ای از زندگی او را به خود اختصاص می‌دهد و به عبارتی انسان ساعات زیادی از وقت خود را در محل کار خویش و درگیر حرفه خویش می‌گذراند، اهمیت بسزایی دارد. چنین شرایطی اگر چنانچه با شرایط و تواناییها و علایق فرد همخوانی نداشته باشد، به عدم رضایت شغلی خواهد انجامید. تحقیقات نشان می‌دهد عدم رضایت شغلی یکی از مهمترین مشکلات استرس‌زا در زندگی فرد است که می‌تواند جنبه‌های دیگر زندگی او را تحت تأثیر قرار دهد.

به عنوان مثال فرض کنید فردی را که به شغل خود علاقمند نیست یا تواناییهای لازم برای انجام آن را بطور مفید ندارد‌، خستگی او مسلما بیشتر از فردی خواهد بود که با رضایت و لذت کامل آن شغل را انجام می‌دهد. فرد اول با دامنه‌ای از استرس و خستگی شدید وارد منزل می‌شود و میزان تحمل و مقاومت او در برابر جنبه‌های مختلف زندگی پایینتر از فرد دوم خواهد بود که شغل خود را رضایتبخش تلقی می‌کند.

 علاوه بر تأثیرات فردی مشاوره شغلی، تأثیرات اجتماعی آن را نیز نباید از نظر دور داشت. کارآیی فرد در حرفه‌ای که به او واگذار شده است بسیار تحت تأثیر توانایی و استعداد و علاقه او به آن شغل دارد. عدم هماهنگی فرد با شرایط شغل کارآیی او را در مسیر اهداف شغلی مرکز ، کارخانه یا مؤسسه پایین خواهد آورد. مؤسسات و مراکز مختلف کاری مایل به بکارگیری افرادی هستند که کارآیی بالاتری داشته باشند.

اقدام به مشاوره شغلی با توجه به گسترش یافتن مشاوره شغلی و احساس نیاز شدید به آن به صورت برنامه ریزیهای کلی تلاش می‌شود از همان دوران تحصیل گام های اولیه راهنمایی شغلی برداشته شود. سال اول دبیرستان معمولا زمان رسمی برای شروع آشنا سازی دانش آموزان با مشاغل و حرفه‌های مختلف است که به صورت فعالیتهای کلاسی ، تهیه بروشورهای شغلی ، بازدید از مشاغل مختلف و برگزاری اردوها انجام می‌گیرد و تلاش می‌شود با ارائه اطلاعات کافی به دانش آموزان در مورد مشاغل مختلف و همچنین در نظر گرفتن توان و استعدادهای خود به انتخاب رشته تحصیلی بپردازند.

برای کمک بیشتر به دانش آموزان معمولا از مصاحبه‌ها و مشاوره‌ها و همچنین اجرای آزمونهای مختلف و بویژه آزمون رغبت سنج استفاده می‌شود. مشاور با در نظر گرفتن فعالیت تحصیلی دانش آموز در طول سال و نمرات او در آزمون رغبت سنج و علایق و دیگر تواناییهای او ، اولین گام را برای انتخاب شغل خود در آینده که با انتخاب رشته تحصیلی وی ارتباط نزدیکی دارد بر می‌دارد. برای مشاوره تحصیلی و شغلی دانش آموزان می توان از متخصصان کلینیک روانشناسی جان زیبا بهره برد.

خدمات
تماس با ما
آدرس :

شریعتی، جنب حسینیه ارشاد، خیابان گل‌نبی، پلاک ۴۹، طبقه سوم ، واحد ۳۱

متخصصان مشاوره تحصیلی

It seems we can't find what you're looking for.

نظرات (۹)

  1. زهرانوروزی
    ۱۴۰۰-۱۰-۰۴

    متاسفانه در کشور ما بحث مشاوره تحصیلی بیشتر جنبه سودجویی موسسات روپیدا کرده بیشتر موسساتی که بااین عنوان کارمیکنن اکثرا دنبال منافع مالی هستند و وجود مشاوران زبده وماهر کمیودمحسوسی داره.که اگر حل نشه دانش آموزان فقط وارد رشته های میشن کهگاها حتی علاقه ای هم به اون ندارن .و درنهایت بی انگیزه میشن

  2. زهرانوروزی
    ۱۴۰۰-۰۹-۰۵

    من خیلی علاقه دارم درموردمشاوره تحصیلی اطلاعات کسب کنم آیا منبعی قابل تایید ازطرف شماموجودهست .ممنونم

  3. زهرانوروزی
    ۱۴۰۰-۰۸-۰۴

    حقیقتا مشاوره تحصیلی واداشتن برنامه مدون دراین مورد تاثیر بسزایی در موفقیت فرزندانمان داره .من خودم فرزندکنکوری دارم که احساس میکنم داشتن مشاورمناسب دراین مورد اونرو از استرس وبی برنامگی خارج می‌کنه واز هدررفتن وقت و توانایی‌هاش ممانعت می‌کنه.

    • Admin
      ۱۴۰۰-۰۸-۰۵

      سلام وقتتون به خیر بله دقیقا .همونطور که همهمون میدونیم به خصوص در جامعه پراز مشغولیت که به راحتی فرد میتونه از اهدافش فاصله بگیره .حضور یه مشاور و پشتیبان میتونه نوجوان و جوان مارو به خوبی راهنمایی بکنه خوشبختانه ما در کلینیکمون به شکل کاملا تخصصی در این زمینه فعالیت داریم و میتونیم همراه عزیزانمون باشیم.

  4. فهیمه امینی
    ۱۴۰۰-۰۸-۰۲

    نیاز به مشورت و راهنمایی بر کسی پوشیده نیست مخصوصا اینکه در این مورد نوجوانان و جوانانی مورد مشاوره هستند که در سنین حساسی هستند و مشاوره درست از بسیاری از خطا رفتن و تصمیمات نادرست و در نیمه راه ماندن ها جلو گیری مینماید،در این رابطه نقش والدین در این مشاوره ها با توجه به تاثیر خانواده بسیار اهمیت دارد.

  5. فهیمه
    ۱۴۰۰-۰۸-۰۲

    نیاز به مشورت و راهنمایی بر کسی پوشیده نیست مخصوصا اینکه در این مورد نوجوانان و جوانانی مورد مشاوره هستند که در سنین حساسی هستند و مشاوره درست از بسیاری از خطا رفتن و تصمیمات نادرست و در نیمه راه ماندن ها جلو گیری مینماید،در این رابطه نقش والدین در این مشاوره ها با توجه به تاثیر خانواده بسیار اهمیت دارد.

  6. خدیجه عرب ساغری
    ۱۴۰۰-۰۸-۰۲

    سلام
    دانش آموزان در جریان تحصیل با مشکلات زیادی مواجه می شوند که مشاور می تواند در رفع این مشکلات کمک های موثری به دانش آموزان ارائه دهد . مثلا :
    کمک به دانش آموزان به منظور سازگاری با محیط ، حل مشکلات شخصی ،بروز و ظهور استعدادها و رشد و تکامل آن ها و هم چنین در انتخاب رشته های تحصیلی و انتخاب شغلی و برنامه ریزی و آمادگی برای زندگی ، مشاور می تواند بسیار موثر باشد.

    • samira
      ۱۴۰۰-۰۸-۰۲

      مشاور در چنینن زمانی وجودش در کنار فرد خیلی میتونه مفید باشه نگاه اینده نگر و دیدی ک از شخصیت فرد بدست میاره میتونه توی ارتباط برقرار کردن بین توانایی ها و انتخاب شغل مناسب تاثیرگزار باشه و همه در زمان لازم ب چنین فردی احتیاج‌پیدا میکنن

  7. مهدیه
    ۱۴۰۰-۰۸-۰۲

    بله دقیقا همین طوره
    برای انتخاب شغل یا ازدواج یاهرتصمیم گیری مهمی که باآن مواجه می شویم باید دروهله ی اول به خودشناسی رسیده باشیم واستعدادونقاط قوت وضعفمان رابشناسیم وبرای خودشناسی بهتراست که باکسانی که تخصص دارند مشورت کنیم تاتصمیم عاقلانه تر وسنجیده تری بگیریم

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت

اگر می خواهید در وبسایت عضو شوید لطفاً از اینجا عضو شوید.

عضویت در سایت

[wc_reg_form_bbloomer]

در صورتی که قبلاً عضو شدید از اینجا وارد شوید.