ترس چیست؟
برگرفته از کتاب «فلسفه ترس» اثر لارس اسنوسن به ترجمه خشایار دیهیمی/ نشر گمان
لارس اسنوسن در کتاب «فلسفه ترس» در تلاش است تا ماهیت این احساس قلبی را بشناسد و آن را واکاوی کند. او این کار را با نگاهی همه جانبه که علوم مختلف مانند سیاست، جامعهشناسی، ادبیات را در بر میگیرد، انجام میدهد. کتاب «فلسفه ترس» هفت فصل دارد که در این مقاله خلاصهای از چند فصل اول آن را بررسی میکنیم.
فصل اول: فرهنگ ترس
ترس بدل به احساسی شده است که بر عموم و فضای عمومی مسلط شده و شماری از دانشمندان علوم اجتماعی اکنون مدعی هستند که بهترین توصیف برای جامعه امروزی همان فرهنگ ترس است. ترس از نظر فرهنگی عینکی ذره بینی شده است که جهان را از پشت آن نگاه می کنیم. ظاهراً ترس از امور بنیادین بشری است و بسیار بعید است که تصادفی بوده باشد. نخستین احساسی که در کتاب مقدس از آن یاد می شود ترس است. وقتی که آدم میوه درخت دانایی را میخورد و متوجه میشود که برهنه است احساسی که پیش از شرم به سراغش میآید، ترس است. ما عریان و غیرمجهز پا به دنیا میگذاریم و تا پایان عمرمان همین گونه بیدفاع میمانیم. پدیدههای گوناگونی هستند که باید مراقب شان باشیم و از آنها بترسیم اما مسئله اینجاست که به نظر میرسد ما همه چیز را از منظر ترس میبینیم. ترس راه را برای ارسال پیامهای سیاسی هموار میکند و میتوان با توسل به آن مخالفان را با یادآوری مداوم خطر به قدرت رسیدن آنها از میدان به در کرد. همه اعصار و دورهها ترس های خاص خودشان را داشتهاند اما ترس چیزی را عوض نمیکند امروز در این بخش از جهان که زندگی میکنیم، دیگر کمتر کسی به اندازه گذشته از عذاب ابدی در هراس است. اما تعداد کسانی که از سرطان تروریسم و فاجعههای زیست محیطی در هراس هستند نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
فصل دوم: ترس چیست؟
در این فصل نویسنده میکوشد تا مشخص کند که ترس واقعا چه نوع پدیدهای است. به همین منظور ابتدا به این سوال پاسخ میدهد که یک احساس به طور کلی چیست. بنابراین دیدگاههای متفاوتی را در این باره از فیلسوفان و جامعهشناسان غربی مطرح میکند.
دلیل اینکه چرا ترس به صورت پدیدهای تکاملی ظهور کرده است کاملا روشن است: موجودی که فاقد قوهی ترس است، بخت کمتری برای بقا و محافظت از خویش دارد. روشن است که ترس غالبا میتواند فریادرس باشد.
ما انسانها ممکن است از خیلی چیزها بترسیم. ترس ما دامنه بالقوه بسیار وسیع تری از هر حیوان دیگری دارد. ما به محض اینکه از خطری خبردار میشویم، فرقی نمیکند که آن خطر چقدر دور از ما باشد، غالبا آن را تهدیدی برای خودمان به حساب میآوریم. و مهمتر از آن ما تهدیدهای خیالی بیشماری را میسازیم. مثلا ترس همیشه با پیشنگری و آیندهبینی نسبت به درد و صدمه و مرگ احتمالی توام است. ارسطو میگوید ترس نوعی احساس ناراحتی و بیقراری است که از فکر مواجه شدن با بداقبالیهای ویرانگر یا دردناک در ما ایجاد میشود.
ترس رابطهی نزدیکی با عدم یقین دارد. این عدم یقین را میتوان ویژگی بنیادین هستی و زندگی انسان خواند. در ترس یک قطعیت بنیادین هستی من آشکار میشود، یعنی این واقعیت که من در معرض خطر هستم. این ترس خودش را به صورت احساس عدم اطمینان و یقین مینمایاند، احساس اینکه خطرهایی احتمالی هست که ممکن است بیهشدار قبلی با آنها مواجه شویم، احساس اینکه جهان جای ناامنی است. این نوع ترس شیوه ای از نگریستن به جهان است، جهانی که در آن آسیبپذیری خود شخص حرف اول را میزد.
فصل سوم: ترس و خطر(ریسک)
آنتونی گیدنز، جامعهشناس بریتانیایی، پُست مدرنیسم را «فرهنگ خطرآکند» توصیف میکند. منظور او از این توصیف این نیست که امروزه انسانها بیش از گذشته در معرض خطر هستند، بلکه منظورش این است که انسانها امروزه آگاهی متفاوت و بیشتری از این خطرها دارند. در این جامعهی خطرآکند، شهروندان با نوعی ترس زندگی میکنند که نوعی نگاه به جهان است. جامعهی خطرآکند یک جور فرهنگِ ترس است.
ما در تلاش برای چارهاندیشی در برابر خطرهایی که احاطهمان کردهاند، غالبا راههایی را انتخاب میکنیم که خودشان بدتر از آن مشکلی هستند که با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
خطرها پیش از آنکه فرد یا افرادی که مسبب آن خطر هستند یافت شوند، توجه ما را به خود جلب نمیکنند. در اروپای قرون وسطا، کیفیت آب آنقدر نازل و بد بود که خطری جدی و دائمی برای سلامتی افراد محسوب میشد، اما این خطر فقط زمانی بدل به مسئلهای مورد توجه عموم شد که شخصی دریافت که میتوان یهودیها را متهم به مسموم کردن منابع آب کرد.
انسانها خطرآگاه هستند چون زندگیشان پیشبینیناپذیر و در معرض خطرهای گوناگون است. مشکل اینجاست که خطرآگاهی ما غالبا به شکلی سیستماتیک تصویری تحریفشده و کج و معوج از جهان به ما میدهد. مثلا، ما میل داریم در مورد علتهای مرگی که دربارهشان جار و جنجال میشود، مثل مرگ بر اثر مسمومیت غذایی و قتل به راه اغراق برویم. بر همین وجه، علتهای مرگی که جار و جنجالی در پی ندارند، مثل آسم و دیابت توجه ما را جلب نمیکنند و از کنارشان به سادگی میگذریم.
در جهانی محتاط، آینده بیشتر در سیطره خطرها قرار میگیرد تا در سیطره امکانها. تهدیدهای آتی بدل به سبب تغییرات فعلی میشوند. در چنین جهانی ما با «غایتی» زندگی میکنیم که دائما به سمت فاجعه سوق داده میشود. اگر تهدیدی برطرف میشود، همیشه بیشمار تهدید تازه جایش را میگیرند. حد و حدود ممکن نبرد با همه این خطرها مرزی نمیشناسد. علیالاصول ترس خودش به خودش دوام میبخشد.
فصل چهارم: جذابیت ترس
ترس به جهان رنگ میدهد. جهان بدون ترس جهانی سخت ملالآور است. اگر از نظر بیوشیمیایی بگوییم، ترس همخانوادهی کنجکاوی است و به همین دلیل است که فیلم های پُرهیجان و تجربههای هیجانانگیز اینقدر سرگرمکننده و خوشایند هستند.
تماشای یک فیلم ترسناک یا یک بازی کامپیوتری وحشتآفرین، راههای امنی برای تجربه خطر هستند. آسکار وایلد مینویسد هنر بیانگر واقعیت، یعنی خود زندگی است، اما در شکلی رامشده، به نحوی که دیگر آسیبی به ما نمیرسد. برای همین است که باید هنر را بر زندگی مرجح داشت.
اما بسیاری از افراد در ضمن دوست دارند خودشان را در موقعیتهایی قرار دهند که خطرها واقعی هستند؛ اگرچه در اشکالی نسبتا کنترلشده. به عبارت دیگر، در این حالت ما خودمان را از منظر مشاهدهگر خارج میکنیم و منظر کسی را که در موقعیت مشارکت دارد اختیار میکنیم. مثالش همان ورزشهای ماجراجویانه است.
مشکل میتوان جهانی را که به کلی عاری از ترس است، تصور کرد که جای خوشایند و جالبی باشد. در جهانی که از هر جهتی امن است، ترس میتواند ملال را بتاراند. احساس ترس میتواند تاثیری نشاط بخش داشته باشد. همانگونه که ژان دلمو، از مورخان تاریخ دین، در پژوهش جامعش درباره ترس و گناه در فرهنگ غربی از قرن سیزدهم تا قرن هجدهم مینویسد، ترس، هم یک جنبه ویرانگر دارد هم یک جنبه سازنده؛ ترس هم میتواند شما را زمین بزند هم میتواند دریچه تازه و بهتری به روی جهان و رابطهتان با آن بگشاید.
هدی طالبی
۱۴۰۱-۰۲-۲۴ترس واکنشی است که در مواقع خطر واحتمالات آن بروز میکند گاهی اوقات میتوانیم براین ترس ها غلبه کنیم ولی گاهی اوقات هم نمیتوانیم و تا آخر عمر همراه ماهست گاهی این ترس ها مارا از اتفاقات و خطرها دور میکنه و گاهی هم مارا در خطر میندازد ترس حالتی است هیجانی که به علت ایجاد یا پیش بینی محرک مضر و خطرناک پیش میاد ترس از سازوکارهای بقا است معمولا در پاسخ به یک محرک منفی خاص روی میدهد که میتوان با راهکار های مختلف ازان دوری کرد و یا جلوگیری کنیم
فاطمه آذری
۱۴۰۱-۰۲-۲۳ترس حالتی هیجانی است که به علت ایجاد یا پیشبینی محرک مضر و خطرناک پیش میآید.ترس بهخودیخود مشکلی ایجاد نمیکند. درواقع مسئله اصلی نحوه واکنش ما در برابر ترس است. ترس را از دلشوره و اضطراب، که معمولاً بدون وجود تهدید خارجی رخ میدهد، باید جدا دانست. علاوه بر این ترس به رفتارهای خاص فرار و اجتناب مربوط است، در حالی که اضطراب، ناشی از تهدیدهایی خواهد بود که مهارناپذیر و غیرقابل اجتناب تلقی میشوند. ترس معمولاً با درد ارتباط دارد. مثلاً کسی که از ارتفاع میترسد، اگر از ارتفاعی بیفتد آسیب جدی خواهد دید یا حتی خواهد مرد. بسیاری از نظریهپردازان، چون جان بی. واتسون و پل اکمن، پیش نهادهاند که ترس یکی از چند احساس بنیادین و فطری است ( نظیر شادمانی و خشم ). ترس از سازوکارهای بقا است و معمولاً در پاسخ به یک محرک منفی خاص روی میدهد.
لیلا عبدالهی
۱۴۰۱-۰۲-۲۱ترس به خودی خود مشکلی در ما ایجاد نمیکند.در واقع مسئله اصلی نحوه واکنش ما در برابر ترس است. ترس احساس طبیعی و غریزی در تمام موجودات زنده است که بقای آنها را تضمین میکند. وقتی ترس رو به عنوان یه دشمن می بینیم، فرصت رمز گشایی از پیامی که برای ما ارسال میشه رو از دست میدیم. همه ما ترس رو تجربه کردیم که گاهی وقتها با ترسمون رو برو شدیم و گاهی با اون مقابله کردیم و گاهی هم فرار را برقرار ترجیح دادیم. برای کمک به خودمان برای مقابله با ترس باید در حد امکان با ترس خودمون روبرو شویم، خودمون رو بشناسیم، ورزش کنیم، تمرین آرامش، تغذیه سالم و ایمان و معنویت و…
فاطمه
۱۴۰۱-۰۲-۲۱بعضی وقتها قبل از اینکه موضوعی پیش بیاد، ما اعتمادمان را نسبت به خودمون از دست میدهیم. حتی زمانی که نمیدانیم که با آن روبهرو شویم یا نه! در این این موقعیتها باید به خودتان اعتماد کامل پیدا کنید، و اطمینان دهید که هرگز از آن موضوع نمیترسید. این روش به شما کمک میکند که کم کم با ترس خود مقابله کنید.
فاطمه
۱۴۰۱-۰۲-۲۱سعی کنیم یک بار به ترس غلبه کنیم و به دل موضوع بریم میفهمیم که ما از آن بالاترین و میتوانیم به آن پیروز شویم. اینکه شما خودتان را در معرض یک ترس قرار میدهید، به تدریج باعث میشود که به آنها عادت کنید و این عادت شما ترس را از بین میبرد. برای مثال اگر از موجودی میترسید، هرگز از دیدن آن اجتناب نکنید، عکسهای آن موجود را به مرور نگاه کرده و به خود یادآوری کنید، که این موجود هرگز ترس ندارد من به آن غلبه میکنم. این کلمات کلیشهای حتی میتواند به مرور زمان تاثیر مثبت بر شما بگذارد.
راضیه روده کی
۱۴۰۱-۰۲-۱۸ترس را به این شکل تعریف کرده اند که یک احساس غریزی و ناخوشایند است که در مواقعی که انسان احساس خطر می کند فعال می شود. ترس یک احساس طبیعی است که در زمان هایی که احساس خطر یا تهدید می کنید ظاهر می شود و به شکل های مختلف جسمانی مانند، تپش قلب، سرخ شدن صورت، گرفتگی صدا، عرق شدید و … خودش را نشان می دهد. همه ی ما ترس را تجربه کرده ایم
اما چیزی که حائز اهمیت است مدریت ترس است :
سعی کنیم تا حد امکان با ترس خود رو به رو شویم
سعی کنیم در مورد ترس یا اضطراب خود بیشتر بدانیم
بیشتر ورزش کنیم. ورزش نیاز به تمرکز دارد و این می تواند ذهن ما را از ترس و اضطراب دور کند.
یادگیری تکنیک های آرامش بخش می تواند در احساس روحی و جسمی ترس به ما کمک کند
میوه و سبزیجات زیادی بخوریم و از مصرف قند زیاد خودداری کنیم. کاهش میزان قند خون باعث ایجاد احساس اضطراب می شود.
فاطمه سادات خاتمی
۱۴۰۱-۰۲-۱۹ترس یک احساس طبیعی، قدرتمند و ابتدایی در انسان است. ترس شامل یک پاسخ بیوشیمیایی کلی و نیز یک پاسخ احساسی فردی قوی است. ترس به ما، به سبب وجود خطر آسیب دیدن یا تهدید، چه فیزیکی باشد و چه روانی، هشدار میدهد.
گاهی اوقات ترس از تهدیدهای واقعی ناشی میشود اما میتواند از خطرات خیالی نیز ناشی شود. ترس همچنین میتواند نشانهای از برخی اختلالات سلامت روانی از جمله اختلال هراس (panic disorder)، اختلال اضطراب اجتماعی (social anxiety disorder)، فوبیاها(phobias) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) باشد.
ترس از دو واکنش اولیه به برخی از انواع تهدید درک شده تشکیل شده است:
پاسخ بیوشیمیایی
پاسخ احساسی
زهرا اعرابی
۱۴۰۱-۰۲-۱۷یقینا همه ما در رندگی خود ترس را تجربه کرده ایم. مفهومی پیچیده که هر بار نمود متفاوتی از خود به ما نشان می دهد. گاهی اوقات ترس باعث شده تا حرکت و فعالیت بیشتری داشته باشیم و گاهی ما را از حرکت بازداشته و فلج کرده. ترس حل نشده می تواند اضطراب شما را افزایش دهد. مفهوم ترس با توجه به جایگاهی که در زندگی ما انسان ها دارد، پیچیدگی های خاصی هم وارد شرایط روزمره می کند. اما آشنایی با ترس قدم بزرگی برای موفقیت است.ترس یک احساس طبیعی ، قدرتمند و بدوی انسانی است.ترس به محافظت از ما کمک می کند. این امر ما را از خطر هوشیار ساخته و برای مقابله با آن آماده می کند. احساس ترس در بعضی از شرایط بسیار طبیعی و مفید است و میتواند مانند یک هشدار باشد.آموخته ایم که جهان محدود است و هیچ وقت پول ، حمایت یا عشق کافی نبوده و تاثیری نخواهد داشت. با تکرار باور ها و رفتار های محدود کننده یاد گرفته شده در گذشته ، چرخه ترس ادامه دارد.افراد می توانند با فرصت دادن به خودشان یاد بگیرند و به تدریج به چیز یا موقعیتی که می ترسند عادت کنندو ترسهای غیر ضروری را برطرف کنند.
مهتاب مرادان
۱۴۰۱-۰۲-۱۶ترس درزندگی ماهم میتونه موثرباشه هم مضر،یعنی گاهی اوقات ترس زیادی دریک زمینه غیرضروری درحالت مستمر میتونه برای سلامتی وسلامت روان مناسب زاباشد ولی گاهی اوقات ترس میتونه مارووادار به حرکتی کنه که آینده ماروبسازه یاماروواداربه رقابت کند تا به چیزی دست یابیم پس مهم طرزتفکرمادرموقعیت هاست که چگونه تصمیم بگیریم وچطوررفتارکنیم پس انتخاب راه درست مهم است.
سمانه هدایت
۱۴۰۱-۰۲-۱۶سلام
ترس چیست
ترس در واقع احساسات ما در برابر عوامل بیرونی و درونی است.ویک حالت هیجانی است که علت ایجاد محرک ومضر و خطرناک پیش می آید سلام چیزی است که به طور طبیعی اتفاق می افتد.
ترس هر اقدام خطر پذیری را به یک چیز بد تبدیل میکند بنابراین ما فقط به صورت دفاعی واکنش نشان می دهیم به همین دلیل است که ما نظری را ارزیابی نمی کنیم یا تصمیم های هوشمندانه تری نمی گیریم.
درمان ترس بر روانشناسی بر دو روش استوار است :
۱.حساسیت زدایی _ سیستمی: که هنگامی از حساسیت زدایی استفاده میشود در اصل فرد را در قسمت های مقادیر از فوبیا وشرایطقرار گرفتن در معرض آن هدایت می کنیم.۲.غرق کردن در شرایط:در حالت غرق گرون در شرایط را این حالت فرد تا زمانی که ترس شروع شود مقداری زیادی از وضعیت ترسناک را در خود دارند و فرد به آن عادت می کنند.
پس از این واقعیت وجود دارد که مغز هرگاه که اتفاقی در یک وضعیت ترسناک نی افتد به عنوان یک پیامد منفی درک می کنیم.مثلا کودکی که بیماری بدی دارد با آسیب دیده باشد ممکن است هر بار که بیمارستان می رود بترسد وسایر محرک های ترس بر او ایجاد شود .این فقط خود عامل ترس نیست بلکه می تواندمحیط باشد این روش سالم برای زندگی نیست واین مهم هست که ما فقط بدانیم که چه میزان ترس می تواند بر ما وزندگی ما تاثیر بگذارد.
راههای مقابله با ترس :
۱ترس خود را بپذیریم
۲.ترس خود را واکاوی کنیم.
۳.ترس خود را بیان کنیم.
۴.ترس خود را با دیگران در میان بگذاریم.
۵.با ترس خود روبه رو شویم.
فاطمه کاظم زاده
۱۴۰۱-۰۲-۱۵باخواندن این مطلب به این پی بردیم که جهان رابدون ترس خیلی سخت می شود تصور کرد زیرا ترس علاوه بر مضراتی که داراست فوایدی نیز دارد گاهی ترس باعث می شود که ما به سمت کارهایی که برایمان سودزیادی دارد نرویم و این را میتوان به عنوان مضرات ترس نام برد و گاه ترس باعث نشاط و کنجکاوی در ما می شود که این را نیز به عنوان فواید ترس میتوان نام برد .
فاطمه فراتی
۱۴۰۱-۰۲-۱۰چه جالب که در این مطلب بسیار مفید و جزئیات ترس را فهمیدیم تا به حال عمیقاً به اینکه ترس ها ناشی از چه هستند و از کجا وارد وجود ما می شوند فکر نکردیم همیشه به عنوان یک هیجان ناخودآگاه آن را میشناختیم که در اینجا برایم جالب بود که گفته شد ترس از امور بنیادی بشری است و از کودکی تا زمان پیری و مرگ این موضوع با ما همراه است لحاظ علمی در یکی از کتابهایمان خوانیم که اعمالی مثل ترس از غده فوق کلیوی(کورتیزول) مترشح میشود .
سما اسدیان
۱۴۰۱-۰۲-۱۰به یاد آوردن این که خیلی زود خواهید مرد، مهمترین ابزاری است که مرا در گرفتن تصمیمات بزرگ یاری میدهد. چراکه تقریباً همه چیز تمام انتظارات، غرور، ترس از شرمندگی یا شکست در مواجه با مرگ از بین میروند و تنها آنچه که واقعاً اهمیت دارد، باقی میماند.استیو جابز
شیما تابان
۱۴۰۱-۰۲-۰۹سلام و خسته نباشید
ترس احساسی ابتدایی است که ما انسانها به خود اختصاص داده ایم ، و از آن استفاده می شود تا از خطری که در آن وجود دارد برای ما تعریف شود . و در گذشته نیاکان ما برای زنده نگه داشتن خود از آن استفاده می کرده اند. این دو نوع واکنش متفاوت دارد : یک واکنش بیوشیمیایی و یک واکنش عاطفی واکنش بیوشیمیایی چیزی است که از نظر جسمی احساس می کنید ، از جمله افزایش ضربان قلب ، عرق کردن و سطح بالاتر آدرنالین. اگر با مبارزه یا پاسخ پرواز آشنا باشید ، این در واقع همان چیزی است که اتفاق می افتد ، و بدن آماده می شود که یا بجنگد یا فرار کند. این یک پاسخ خودکار است که برای بقا بسیار مهم است ، و حتی ممکن است در شرایط جسمی خطرناک نیز وجود نداشته باشد .
سپس یک واکنش عاطفی وجود دارد ، که یک پاسخ شخصی به ترس است. برخی از افراد با این نوع واکنش روبرو هستند و ما آن افراد را عاشقان آدرنالین می نامیم. سایر افراد به هر قیمتی از شرایط ترس جلوگیری می کنند و ترس می تواند مثبت یا منفی تلقی شود.
فاطمه عسکری پور
۱۴۰۱-۰۲-۰۷گوشه ای از تجربه .مهارت_غلبه_برترس
ـ بودن در کنار افراد مثبتاندیش
تردیدی نیست که دنیا پر از موضوعات ترسناک است، اما همیشه افراد خوب هم وجود دارند؛ کسانی که میتوانند دیگران را با انرژیهای مثبت وجودشان سیراب کنند. وقتی کنار این گونه افراد باشیم معمولا احساس شادتری داریم.
بنابراین تا جایی که میتوانید با کسانی همنشینی کنید که شما را به داشتن تجربههای زیبا تشویق میکنند. پیامهای مثبتی که از آنها دریافت میکنید، در زندگیتان به کار ببرید. این انرژیهای مثبت، صدای ترس درون وجودتان را خفه کرده و هرگز به آن اجازه نمیدهد با انتقادهای آزاردهندهاش، شما را بترساند.
زهرا مظهری
۱۴۰۱-۰۲-۰۷ترس یک حالت هیجانی است که به علت ایجاد محرک مضر و خطرناک پیش می آید ترس معمولا با درد ارتباط دارد ترس و اضطراب می تواند برای مدت کوتاهی دوام داشته باشد و تمام شود اما همچنین می تواند بسیار طولانی باشد ما بدون ترس نمی توانیم زندگی طولانی داشته باشیم .
حدیث کنشلو
۱۴۰۱-۰۱-۲۷همه هراس دارند ، بله ، اما اگر مراقب نباشید ، می تواند نتیجه ای بسیار فاجع آور تر داشته باشد. ترس شما را از موقعیت فراری دهد ، اما بیشتر از همه ، می تواند بر نحوه پاسخگویی به موقعیت ها و سبک زندگی شما تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال ، ترس ، هر اقدام خطر پذیری را به یک چیز بد تبدیل می کند ، بنابراین شما فقط به صورت دفاعی واکنش نشان می دهید . به همین دلیل است که مردم هر نظری را ارزیابی نمی کنند یا تصمیم های هوشمندانه تری نمی گیرند. به همین دلیل کسانی که می ترسند وقتی برای تصمیم منطقی گرفتن می ترسند و احساس امنیت نمی کنند.
و این واقعیت وجود دارد که مغز هر گاه که اتفاقی در یک وضعیت ترسناک می افتد به عنوان یک پیامد منفی درک می کند . اگر به عنوان مثال کودکی دارید که ممکن است بیماری بدی داشته باشد یا آسیب دیده باشد ، ممکن است هر بار که به بیمارستان می روید ، بترسد و سایر محرک ها ایجاد شود.
این عمل فقط خود عامل ایجاد ترس نیست بلکه می تواند محیط باشد ، و به زودی شما شروع به ایجاد ارتباط با همه چیز خواهید کرد. این یک روش سالم برای زندگی نیست ، و این مهم است که شما فقط بدانید که چه میزان ترس می تواند بر شما و زندگی شما تأثیر بگذارد.
زهراشبستانی
۱۴۰۱-۰۱-۲۷ترس چیست؟
ترس معقول ترسى است که در آن وقوع یک خطر واقعى وجود داشته باشد. در این ترس، هیچگونه سرزنشى متوجه شخص نمىگردد بلکه از این جهت که از یک امر خطرناک ترسیده و پرهیز نموده است مورد تأیید دیگران قرار مىگیرد. مثلاً اگر کسى از ترس مواجه شدن با یک حیوان درنده خطرناک از رفتن به بیابان و یا جنگل خوددارى کند هیچکس او را بابت این ترس سرزنش نمىکند و بلکه اگر او به این ترس خود اعتنا نکند و خود را در موضع خطر قرار دهد مورد سرزنش افرادعاقل قرار میگیرد.در مقابل ترس معقول ترس موهوم قرار دارد یعنى درواقع خطرى انسان را تهدید نمىکند اما توهمات انسان به گونهاى است که او خود را مواجه با خطر مىبیند مانند شخصى که از تاریکى مىترسد و گمان مىکند خطرى در تاریکى او را تهدید مىکند در حالى که مىداند در آن مکان تاریک هیچ چیز خطرناکى وجود ندارد. این ترس موهوم جبن نامیده مىشود و چیز خوبى نیست و انسان باید این توهمات را از خود دور کند تا بتواند شجاعت لازم در زندگى راداشته باشد.ترس غیر معقول یا هراس ریشه در بدآموزی ها دارد و اغلب اکتسابی است. بشر به علت نادانسته ها(جهل ها) از بدو پیدایش و نیز به دلیل نیافتن راه حل های منطقی از بسیاری عوامل ناشناخته زیستی، چون مرگ و میر، ترس از حیوانات، ترس از آینده ای مبهم و …. همواره هراسان بوده است. البته شروع بسیاری از هراس ها ان قدر تدریجی است که مشکل بتوان بر وجود عوامل تسریع کننده خاص صحه گذاشت.
زهرا یونسی
۱۴۰۱-۰۱-۲۵باسلام
یکی از سگ می ترسد، یکی از بیکاری ، یکی از ازدواج، یکی از مرگ، یکی از بی پولی و … هر کس به طریقی دچار ترس است. همه فراد در زندگی خود دچار ترس هایی است و همیشه چیز هایی وجود دارند که ما از آنها بترسیم. این ترس ا در اغلب اوقاع جسم، روح و ذهن ما را در گیر می کند و گاهی حتی زندگی مارا مختل می کند، حتی در تصمیم گیری های ما هم تاثیر گذار می شود و مانع بزرگی در رسیدن به موفقیت به شمار می رود.
ترس را به این شکل تعریف کرده اند که یک احساس غریزی و ناخوشایند است که در مواقعی که انسان احساس خطر می کند فعال می شود. ترس یک احساس طبیعی است که در زمان هایی که احساس خطر یا تهدید می کنید ظاهر می شود و به شکل های مختلف جسمانی مانند، تپش قلب، سرخ شدن صورت، گرفتگی صدا، عرق شدید و … خودش را نشان می دهد. ترس یکی از احساساتی است که معمولا در ذهن پرورش پیدا می کند و در اکثر موارد هم رخ نمی دهد اما می تواد تمام زندگی مارا تحت تاثیر خودش قرار دهد.
دو مورد از ویژگیهای ترس به صورت زیر است:
ترس، فیزیکی است: ترس در ذهن شما تجربه میشود اما باعث یک واکنش فیزیکی قوی در بدن شما میشود. به محض اینکه شما ترس را تشخیص میدهید، آمیگدال شما (یک عضو کوچک در میانهی مغز) شروع به کار میکند. آمیگدال به سیستم عصبی هشدار میدهد و به این ترتیب، پاسخ ترس بدن را به حرکت در میآورد. در این مرحله، هورمونهای استرس مثل کورتیزول و آدرنالین آزاد میشوند. فشار خون و ضربان قلب افزایش پیدا میکند و ریتم تنفش نیز تندتر میشود. حتی جریان خون نیز تغییر میکند. خون در واقع، از قلب به سمت اعضای دیگر بدن جاری میشود و این کار را برای شما آسانتر میکند که برای دفاع از خود مشت بزنید و یا برای حفظ جان خود، بدوید و فرار کنید. در یک جمله، بدن در حال آماده شدن برای مکانیزم «ستیز یا گریز» است.
ترس میتواند شما را عصبانی کند: وقتی قسمتی از مغز برافروخته میشوند، قسمتهای دیگر در حال از کار افتادن هستند. هنگامی که آمیگدال ترس را احساس میکند، قشر مخ (ناحیهای از مغز که مسئول استدلال و قضاوت است) دچار اختلال میشود، بنابراین اکنون اتخاذ تصمیمات خوب یا تفکر واضح دشوار است. در نتیجه، ممکن است جیغ بکشید و دستهایتان را بالا بگیرید یا واکنشهای از این دست داشته باشید.
درهنگام مواجه شدن با یک ترس سعی کنید خودتان را آرام کنید.
سعی کنید براحساس ترستان غلبه کنید.
سعی کنید با گفتن جملات مثبت به خودتان انرژی مثبت بدهید.
سحر خواجه زاده
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ریشه اصلی ترس در وجود ما موارد زیر است:
نداشتن اطلاع و آگاهی از یک موقعیت: وقتی ما قرار است توی یک جلسه ای شرکت کنیم که نه موضوع آن را می دانیم و نه افرادی که قرار است در آن شرکت کنند ابتدا دچار اضطراب و بعد دچار ترس می شویم.
یعنی ناآگاهی ما از جزئیات یک موقعیت و اطلاع نداشتن ما از یک موضوع باعث می شود که دچار ترس شویم اما اگر ما هم موضوع جلسه را بدانیم و هم کسانی که در آن شرکت کرده اند، هیچ تصور منفی در ذهن خود ایجاد نمی کنیم که مثلا ممکن است موضوع جلسه موضوع سختی باشد یا آدم های توی جلسه خیلی از من بیشتر بدانند تا آن وقت دچار ترس شویم.
داشتن تجربه منفی:
اگر مثلا توی کودکی دخترخاله عزیزمان وقتی خواب بوده ایم یک عدد ملخ روی ما پرت کرده یا مثلا معلم ریاضی کلاس سوم ابتدایی مان معلم خوبی نبوده، مابه دلیل این تجارب منفی که داریم در حال حاضر هم از ملخ می ترسیم هم با دیدن معلم های ریاضی دست و پایمان را گم می کنیم.
عدم کنترل ما بر موقعیت:
موضوعاتی که از کنترل ما خارج باشند و ما نتوانیم بر آن ها دخل و تصوری داشته باشیم باعث ترس ما می شوند مثل زلزله یا همین مرگ خودمان! چون نمی دانیم کی اتفاق می افتند تا بتوانیم با آن ها مقابله کنیم دچار ترس می شویم.
مژگان اخوین
۱۴۰۱-۰۱-۱۹هامبورگ یولای در ابتدا مینویسد، ترس یکی از پدیده هایی است که نقش بسیار تعیین کننده ای در تکامل انسان ابتدایی داشته است. هم چنین در توضیح و شکل گیری شخصیت انسان و روابط اجتماعی وی ترس جزء یکی از فاکتورهای اساسیای محسوب میشود که درست سنجیدن نقش آن در روانشناسی و روانکاوی و هم چنین در جامعه شناسی بسیار حائز اهمیت میباشد.
زندگی بسیاری از انسان ها توأم با این حس ناخوشایند است و این در حالی است که شاید اغلب آن ها بر علت و حتی وجود ترسهای خویش ناآگاهند و عدم خوشنودی خویش را از زندگی و رفتارهای ناشی از ترس خود را جزء شخصیت خود دانسته و می پندارند که شخصیت آن ها این چنین شکل گرفته و این شخصیت منحصر به فرد آن ها و غیر قابل تغییر است. این موضوع بدین معنی است که آنها اجازه بازشناسی خویش را از دست داده اند. این ویژگی جزء یکی از اجزای پایهای روانپریشیهاست.
انسان ها زندگی طولانی تری داشته باشند، زیرا که انسان ها را از خطرات احتمالی پیش رو بر حذر می دارد و باعث می شود که انسان در مسیری قدم نگذارد که باعث مشکلات و خطراتی برای وی می شود، برای مثال اگر بخواهیم از خیابان عبور کنیم اگر بی باکانه و بدون هیچ ترسی از خیابانی که خودرو هایی با سرعت بالا در آن در حرکت هستند عبور کنیم جان خود را به خطر می اندازیم اما همین ترس است که جلوی ما را می گیرد تا این کار را انجام ندهیم و برای عبور منتظر قرمز شدن چراغ راهنمایی و رانندگی بمانیم و یا از پل عابر پیاده عبور کنیم.
به طور کلی اگر بخواهیم بگوییم که تعریف ترس چیست، می توان گفت ترس به معنای یک احساس ناخوشایند در انسان می باشد که انسان آن را در ذهن خود پرورش می دهد. اما این موضوع بیان می شود که مضرات ترس چیست و در پاسخ باید گفت مشکل اصلی این است که برخی اوقات ترس می تواند بر زندگی افراد اثرات نا مطلوبی بگذارد، همه انسان ها ترس را می شناسند و همواره سعی دارند تا از این حس ناخوشایند دوری کنند.
زهرا داودی
۱۴۰۱-۰۱-۱۶ترس می تواند در شرایط اضطراری سیگنال های واکنشی جدی ایجاد کند، به عنوان مثال اگر در آتش سوزی گرفتار شویم یا مورد حمله قرار بگیریم.
همچنین می تواند زمانی ایجاد شود که با رویدادی غیر خطرناک مانند امتحانات، سخنرانی عمومی، شغل جدید، قرار عاشقانه و یا حتی مهمانی روبرو هستید. این یک پاسخ طبیعی به تهدیدی است که می تواند ذهنی یا واقعی باشد.
اضطراب کلمه ای است که ما برای برخی از انواع ترس ها استفاده می کنیم که معمولاً مربوط به فکر یا اتفاق ناگواری است که قرار است در آینده اتفاق بیفتد، نه در حال حاضر.ترس و اضطراب می تواند برای مدت کوتاهی دوام داشته باشد و بعد تمام شود، اما همچنین می تواند بسیار طولانی شود و شما را درگیر خود کند. در بعضی موارد زندگی شما را تحت تأثیر خود قرارمی دهد و این امر در توانایی شما در غذا خوردن، خوابیدن، تمرکز، مسافرت، لذت بردن از زندگی یا حتی ترک خانه یا رفتن به محل کار یا مدرسه تأثیر می گذارد. ممکن است شما را از انجام کارهایی که می خواهید یا باید انجام دهید، باز دارد و همچنین بر سلامتی تأثیر دارد.
برخی از افراد بر اثر ترس پریشان شده و می خواهند از موقعیت هایی که ممکن است باعث ترس و اضطراب شود، دوری کنند. شکستن این چرخه می تواند دشوار باشد، اما روش های زیادی برای انجام آن وجود دارد. می توانید بیاموزید که احساس ترس کمتری داشته باشید و با ترس روبرو شوید تا این امر مانع از زندگی شما نشود.از آنجا که اضطراب نوعی ترس است، مواردی که در بالا در مورد ترس توضیح دادیم، در مورد اضطراب نیز صادق است.
کلمه “اضطراب” معمولا برای توصیف نگرانی یا هنگامی که ترس آزار دهنده است و به مرور زمان ادامه می یابد، استفاده می شود. همچنین زمانی به کار می رود که ترس مربوط به یک رویداد در آینده باشد تا زمان حاضر.
اضطراب کلمه ای است که اغلب هنگام توصیف ترس مداوم توسط متخصصان بهداشت استفاده می شود. اشکال احساس ترس و اضطراب بسیار شبیه بهم هستند، زیرا حس اصلی یکسان است.
سحر معماریان
۱۴۰۱-۰۱-۱۵ترس چیست؟
ترس در واقع احساسات شما در برابر عوامل بیرونی و درونی است.
ترس اصلاً ارتباطی با ژنتیک افراد ندارد. در حقیقت ترس از آن دسته ویژگیهای اکتسابی است که افراد در طی دوره رشدشان درون خود ایجاد میکنند.
عوامل که باعث ایجاد ترس میشوند
شامل:
۱-تجربیات گذشته : تجربه های هر فرد یکی از مهمترین عوامل در ایجاد احساس ترس میباشند.
برای مثال: شخصی را در نظر بگیرید که در سانحه رانندگی دچار آسیب شده است و یا عزیزان خود را از دست داده است، تا مدتها از رانندگی وحشت دارد.
۲-شنیده ها و حوادث اخیر : برخی مواقع شما از دیگران اخباری را میشنوید که باعث ایجاد احساس رعب و وحشت در شما میشوند.
برای مثال: فرض کنید تلویزیون اعلام میکند که قرار است در چند روز آینده زلزله ای رخ دهد. همین موضوع باعث میشود تا شما مرتب دچار احساس ترس باشید و سعی کنید خود را از این آسیبها حفظ نمایید.
۳-عدم آگاهی : عدم آگاهی و نداشتن اطلاعات کافی میتواند از عوامل مؤثر در بروز برخی ترسها باشد
برای مثال: شخصی در نظر بگیرید که با چند نشانه کوچک احتمال یک بیماری خطرناک را در جسم خود میدهد. بدون شک این شخص دچار احساس ترس فراوانی خواهد شد.
۴-ناتوانی در کنترل شرایط : برخی افراد توانایی مدیریت شرایط را ندارند. به همین دلیل در مواجهه با موقعیتهای مختلف دچار احساس ترس میشود
برای مثال :شخصی را در نظر بگیرید که هر روز در حال فکر های منفی به سر میبرد این شخص به دلیل عدم کنترل خود نمیتواند شرایط هم درک کند و دچار وحشت میشود.
ترس انواع مختلفی دارد مانند:
ترساز ارتفاع
ترساز تاریکی
ترساز پرواز
ترساز بیماری های سخت
ترسهای ماوراءالطبیعه
ترساز شروع کردن کارها
ترساز انجام کارهای دشوار
ترس از سخنرانی چگونه ترس را کنار بگذاریم؟
از راهکار های زیر استفاده کنید.
۱) بسیاری از آن ها هرگز رخ نمیدهند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ۸۰ درصد مواردی که در مورد آنها نگران هستید و دچار احساس ترسمیشوید؛ هرگز رخ ندادهاند و نخواهند داد پس سعی کنید کمتر فکر کنید چرا که بیشتر فکر های شما بیهوده است.
۲)با آن ها روبه رو شوید.
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای رفع ترسخود از آن استفاده کنید و با کمک آن ترسهای خود را کنار بگذارید، این است که با آن روبرو شوید. پس سعی کنید بر مشکلات و ترس های خود غلبه کنید چرا که اگر شما بر آن غلبه نکنید آن ها بر شما غلبه میکنند و شمارا نابود میکنند
۳)عواقب ترسیدن را بشناسید.
با خود بیندیشید تا همه معایبی که ترسیدن میتواند برای شما به همراه داشته باشد، شناسایی کنید. قطعاً در این صورت بسیار قاطعانه تر میتوانید با ترسخود روبرو شوید و آن را مدیریت کنید. پس سعی کنید یک بار هم که شده عواقب ترس خودرا شناسایی کنید تا به ترس خود غلبه کنید.
۴)با روانشناس صحبت کنید.
در مواردی که ترسهای شما از حد عادی فراتر رفته و تبدیل به فوبیا شده است، میتوانید با یک روانشناس حاذق مشورت کنید. قطعاً آنها راهکارهای بسیار مؤثری را ارائه میدهند که با کمک آن ها میتوانید مشکل خود را حل کنید.
پس راهکار آخر شما همین است البته اگر ترس شما بیش از حد ممکن است.!
نکته آخر:
کتاب روش های مقابله با ترس اثر مارتین آنتونی درباره ترس و علل آن و درمان آن نوشته شده است، که شما با استفاده از تکنیک های آن میتوانید بر ترس خود غلبه کرده و دیگر دچار آن نشوید.
مهسا مکیان
۱۴۰۱-۰۱-۱۲ترس همیشه یکی از بزرگترین دغدغههای آدمهای هر دورهای بوده. چه قرون اولیه که ترسها بیشتر از عوامل طبیعی ناشی میشد، و چه از الآن که شرایط و جایگاه اجتماعی ترس را بر دیگران افکنده. ترس همیشه سعی دارد ما را ضعیف و کوچک نشان دهد و با دوست صمیمی خودش استرس، ما را از پیشرفت و ترقی بازدارد. اما ما باید شجاعت از خودمان نشان دهیم و چون گذشتگان با این هیولاها به جدل و ستیز بپردازیم.
ترس، در واقع احساسی میباشد که در واکنش به خطرات از شما بروز میکند. احساس ترس، حس ناخوشایندی است که وقتی خطری شما را تهدید میکند، در ذهن شما پدیدار میشود. فرقی نمیکند این خطر بیرونی باشد یا درونی.
راه های مقابله با ترس :
۱- ترس خود را بپذیرید
۲-ترس خود را واکاوی کنید
۳-ترس خود را بیان کنید
۴-ترس خود را با دیگران در میان بگذارید
۵-با ترس خود روبرو شوید
زینب رکن آبادی
۱۴۰۱-۰۱-۱۰ترس حالت هیجانیه که به خاطر ایجاد یا پیش بینی محرک مضر و خطرناک پیش میاد.ترس به خودی خود مشکل ایجاد نمی کند.درواقع مسئله اصلی نحوه واکنش ما در برابر ترس است.ترس به رفتارهای فرار و اجتناب مربوط می شود.ترس با درد ارتباط دارد.ترس یکی از چنداحساس بنیادی و فطری است.مثل خشم،خوشحالی.
ترس معمولا در پاسخ به یک محرک منفی خاص رخ می دهد.
ستایش خالقی
۱۴۰۱-۰۱-۰۶آگاهی از خطر که رابطه نزدیکی با احساس ترس و شدت آن دارد دو گونه است: یا واقعی و مطابق با واقعیت یا خیالی و بصورت تحریف شده و توام با خطاهای شناختی(بطور مثال اغراق گونه) که ریشه در شیوه نگرش و افکار فرد دارد(همان عینکی که با آن جهان را می بیند).
ترس دارای دو بعد است: در بعد مثبت فریادرس بوده و تاثیری نشاط بخش دارد و به بقا و محافظت فرد کمک می کند؛ یعنی همان نوع از ترس که جذابیت دارد و جهان بدون آن جای خوشایند و جالبی نیست.
در بعد آسیب رسان، ترس اثرات منفی و به اصطلاح ویرانگر درپی دارد.
برداشتم از این جمله که ترس خودش به خودش دوام می بخشد این بود که هرچه از ترسها(ترسهایی که لازم است با آنها مواجه شویم)بیشتر اجتناب و فرار کنیم و فاصله بگیریم بزرگتر و بیشتر میشن.
ساناز خراسانی
۱۴۰۱-۰۱-۰۴ترس یکی از اساسی ترین احساسات انسان است. در سیستم عصبی برنامه ریزی شده و مانند غریزه کار می کند. از همان زمان شیرخوارگی ، ما به غرایز زنده ماندن مجهز شده ایم که در هنگام احساس خطر احساس ترس می کنیم.
ترس به محافظت از ما کمک می کند. این امر ما را از خطر هوشیار ساخته و برای مقابله با آن آماده می کند. احساس ترس در بعضی از شرایط بسیار طبیعی و مفید است. ترس می تواند مانند یک هشدار باشد ، سیگنالی که ما را وادار به احتیاط می کند.
مانند همه احساسات ، ترس نیز بسته به شرایط و شخص می تواند ملایم ، متوسط یا شدید باشد. احساس ترس می تواند مختصر یا طولانی تر باشد.
WilliamStupt
۱۴۰۱-۰۱-۰۱Давно заказываем услуги остекление загородных домов у этой компании, завсегда выгодные цены.
Можно закзать по телефону +۷(۴۹۵)۱۲۸-۴۵-۲۱, вас проконсультирует менеджер и подскажет подходящие окна.
Установка окон потом стройки, ремонта, отходов производства и т.д. по всей Москве и области.
Для больших объемов делаем скидки, можем заключить договор и устанавливаем окна в определенные даты и время.
Непомерный, личный, завод по изготовлению окон под любую задачу. Звоните будем рады.
سودابه حاجی عباسیان
۱۴۰۰-۱۲-۲۹ترس به معنای یک احساس ناخوشایند در انسان می باشد که انسان آن را در ذهن خود پرورش می دهدمشکل اصلی این است که برخی اوقات ترس می تواند بر زندگی افراد اثرات نا مطلوبی بگذارد، همه انسان ها ترس را می شناسند و همواره سعی دارند تا از این حس ناخوشایند دوری کنند.ترس باعث می شود که انسان ها زندگی طولانی تری داشته باشند، زیرا که انسان ها را از خطرات احتمالی پیش رو بر حذر می دارد و باعث می شود که انسان در مسیری قدم نگذارد که باعث مشکلات و خطراتی برای وی می شود، برای مثال اگر بخواهیم از خیابان عبور کنیم اگر بی باکانه و بدون هیچ ترسی از خیابانی که خودرو هایی با سرعت بالا در آن در حرکت هستند عبور کنیم جان خود را به خطر می اندازیم اما همین ترس است که جلوی ما را می گیرد تا این کار را انجام ندهیم و برای عبور منتظر قرمز شدن چراغ راهنمایی و رانندگی بمانیم و یا از پل عابر پیاده عبور کنیم.ترسیدن در انسان باعث بروز برخی علائم می شود . از جمله علایم جسمانی که در اثر ترس به وجود می آید می توان به مواردی مثل نفس های سریع و بریده بریده، افزایش استرس و تپش قلب، لرزش اندام بدن و همچنین منقبض شدن ماهیچه ها به صورت ناخودآگاه اشاره کرد.
رضا حیدرزاده
۱۴۰۰-۱۲-۲۹همه ما انسان ها از بدو تولد و تا هنگام پیری و مرگ ترس را تجربه می کنیم و ترس یکی از احساسات درونی انسان ها می باشد که برای بقای انسان ضروری می باشد. ترس نیروی بازدارنده ای است که انسان را از اشتباهاتی که منجر به خطر و ایجاد حادثه برای وی می شود بر حذر می دارد.ما بدون ترس نمی توانیم زندگی طولانی داشته باشیم چرا که همین ترس باعث می شود وسایلی را برای رفاه خود و دوری از خطرات بسازیم، برای مثال کسی که هواپیما را ساخت ایده ی بلند پروازانه ای داشت اما فردی که چتر نجات را ساخت با توجه به این که ترس چیست و امنیت افراد باید تامین شود چتر نجات را ساخته است.
روبرو شدن با ترس یکی از بهترین روش ها برای غلبه کردن بر ترس می باشد و این که عامل ترس چیست در این مرحله زیاد مهم نیست زیرا هنگامی که ما با ترس خود روبرو شویم کم کم به آن عادت می کنیم و در برخورد های بعدی کمتر باعث ترس ما می شود، مثلا اگر شخصی از حیوانات ترس داشته باشد می تواند با رفتن به باغ وحش تا حد زیادی از ترس خود بکاهد و در برخورد های بعدی ترس کمتری داشته
اکرم عبادی
۱۴۰۰-۱۲-۲۸با سلام
ترس، در واقع احساسی میباشد که در واکنش به خطرات از شما بروز میکند. احساس ترس، حس ناخوشایندی است که وقتی خطری شما را تهدید میکند، در ذهن شما پدیدار میشود.فرقی نمیکند این خطر بیرونی باشد یا درونی. ترس از دو واکنش اولیه به برخی از انواع تهدید درک شده تشکیل شده است:پاسخ بیوشیمیایی،پاسخ احساسی.پاسخ بیوشیمیایی.ترس یک احساس طبیعی و مکانیزمی برای بقا است. وقتی ما با یک تهدید درک شده مواجه میشویم، بدنهایمان به روشهای خاصی به آن واکنش نشان میدهند. واکنشهای فیزیکی به ترس شامل عرق کردن، افزایش ضربان قلب و بالا رفتن سطح آدرنالین است که ما را بسیار هوشیار میکند. این پاسخ فیزیکی به عنوان پاسخ «ستیز و گریز» نیز شناخته میشود که در آن بدن، خود را برای مقابله با خطر یا فرار از آن آماده میکند. این واکنش بیوشیمیایی احتمالا یک توسعه تکاملی است و یک پاسخ خودکار است که برای بقای ما حیاتی است.پاسخ احساسی.از سوی دیگر، واکنش احساسی به ترس، بسیار شخصی است.از آن جا که ترس شامل برخی از واکنشهای شیمیایی مشابه در مغز است که احساسات مثبتی مثل شادی و هیجان نیز آن واکنشها را انجام میدهند، احساس ترس تحت شرایط خاصی میتواند به عنوان سرگرمی دیده شود، مانند وقتی که شما فیلمهای ترسناک را تماشا میکنید. برخی از افراد به اصطلاح، جوینده آدرنالین هستند و در ورزشهای شدید و دیگر شرایط هیجانزای ناشی از ترس موفق میشوند. دیگران واکنش منفی نسبت به احساس ترس دارند و از شرایط ایجاد ترس به هر قیمتی اجتناب میکنند. اگر چه واکنش فیزیکی یکسانی وجود دارد، اما بسته به فرد، تجربه ترس ممکن است مثبت یا منفی درک شود. راههای کنترل ترس:اعتماد به خودتان را بالا ببریم،بازیهای فکری انجام دهید،عضلات خود را ورزش دهید،به خودتان سخت نگیرید،همیشه و هر لحظه به خودتان هشدار ندهید که نباید بترسید، چرا که این جمله شما را ضعیفتر میکند. سعی کنید دربرابر خودتان آرام باشید و کم کم پیش بروید. یک شروع آرام داشته باشید و همیشه آن را ادامه دهید. هدفی را برای خود مشخص کنید و هر هفته یا هرماه سعی کنید با آن هدف خود برسید؛ برای مثال سعی کنید در این ماه ترس خود را از رانندگی کنار بگذارید.